Den infantila toppkandidaten Ella Bohlin (kd)

Kristdemokraternas toppkandidat till Europaparlamentsvalet är intervjuad i tidningen Riksdag & Departement under rubriken 3 frågor till… med anledning att hon vill utmana andra kandidater på debatt om lönerna. Och då avses inte lönerna i samhället och EU i stort – utan europaparlamentarikernas. Motiveringen för detta är:

”Jag vill att vi för en öppen dialog kring lönefrågan för parlamentarikerna. Jag är ny som kandidat och skulle gärna höra hur de mer erfarna resonerar.”

Men jösses då… först väljer hon att dra igång sin valrörelse med att skriva en debattartikel om att hon vill förbjuda snuset i Sverige och nu säger hon själv att hon är så ny, färsk och oerfaren så att vi ska rösta på henne för att hon ska kunna diskutera parlamentariker”lönen” (det är ett arvode) med de mer erfarna.

Vad hade hon tänkt sig att göra för nytta frågar man sig? Är det dessa frågor hon verkligen prioriterar när hon själv får välja, så är det nog bäst att de som trots Bohlin tänker lägga sin röst på KD, kryssar för någon annan kandidat på listan i juni.

Jag har några förslag på frågor att resonera kring i europaparlamentsvalet.

Regionalpolitik. Protektionism. Fiskepolitik. Handelspolitik. Inre marknadens kvarvarande tekniska handelshinder. Skapandet av en inre marknad tillsammans med NAFTA.