Ekot: ”skäligen ointressant vilken politisk bakgrund KÅ Johansson har”

I går när efter att jag skrivit min bloggpost ”Socialdemokrat hoppar av Miljömålsrådet” där jag påpekade att Ekot i sin rapportering utelämnade den enligt mig relevanta bakgrundsinformationen att Bengt K.Å. Johansson är en f.d. socialdemokratisk minister så mäjlade jag följande till Ingrid Gustavsson, som gjorde inslaget på Ekot.

Kl. 16.57 i går 15 september skrev jag följande mäjl:

Rubrik: Ni utelämnar relevant bakgrundsinformation

Jag tycker ni borde tänka på att ge relevant bakgrundsinformation.

http://www.fytne.nu/bengt-ka-johansson-milomalsradet/
om denna er nyhet
http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=2313879
MVH
Fredrik Y. Törn

I dag kl. 09.57 fick jag följande svar:

Hej,

Det är skäligen ointressant i sammanhanget vilken eventuell politisk färg K Å Johansson har – det är hans uppdrag i Miljömålsrådet som är det väsentliga.  För övrigt är det ett stort antal av landets generaldirektörer, Svenskt näringsliv, SKL, LRF och miljöorganisationer som står bakom Miljömålsrådets rapport, som kom i våras.  Naturligtvis står det var och en fritt att ha åsikter om ifall det var klokt eller galet att hoppa av.  Vi önskade också få en kommentar från Andreas Carlgren, men han befann sig i luften på väg till Argentina.

Med vänlig hälsning
Ingrid Gustavsson, Ekot

Om den som kritiserar regeringen tillhör alliansen eller oppositionen är alltså ”skäligen ointressant” enligt Ekot. Jag tror inte på vad jag läser. Och det delvis p.g.a. Ekots sätt att argumentera, nämlighen att det ”För övrigt är det ett stort antal av landets generaldirektörer, Svenskt näringsliv, SKL, LRF och miljöorganisationer som står bakom Miljömålsrådets rapport”. I min värld är detta just ett påpekande om att det är relevant vad de som säger har för bakgrund. Och varför lade då Ekot till den informationen på kvällen om det nu var så ”skäligen oitressant”?

Påpekandet att det står ”var och en fritt att ha åsikter om ifall det var klokt eller galet att hoppa av” är irrelevant eftersom jaq inte resonerat kring detta. Det står såklart var och en fritt att engagera sig eller hoppa av. Har någon antytt något annat?