Förstatligade familjer (m)

Med nyspråksord som individualiserad föräldrarförsäkring försöker nu även moderaterna bli ett parti av goda samhällsingengörer. En moderat arbetsgrupp har nu enligt SvD kommit fram till:

”För första gången öppnar ledande moderater för en utökad kvotering av föräldraförsäkringen. Om regeringens jämställdhetsbonus inte leder till att fler fäder tar pappaledigt kan det ”på sikt” krävas ytterligare öron­märkta månader, enligt partiets arbetsgrupp. ”

Om någon sa till mig att det var socialdemokraten Margareta Wienberg som sagt det hade jag trott denne. Individualiserad föräldrarförsäkring betyder alltså att staten ska bestämma mer och de två vuxna som bildat familj ska bestämma mindre.

En lingvistisk synpunkt handlar om själva begreppet föräldrarförsäkring, som inte moderaterna kommit på. Försäkringar brukar ju vara till för olycksfall. Är verkligen folk försäkrade mot olyckan att råka skaffa sig en familj? Jaja…

Updatering

Bloggen Klotband ger det hela epitetet Myrdal-Moderaterna, mycket passande.

2 reaktion på “Förstatligade familjer (m)

  1. Ola

    I det här landet får man som vuxen snart inte ta några egna beslut, staten ska besluta allt. Tragiskt men sant.

  2. Johan Lindahl

    Paret Myrdal var också det första som kom till mitt medvetande när jag fick höra om det här… förstatligande av familjen är en mycket bra formulering också. Den skall smetas på varenda ny-moderat jag träffar… fy f…

Kommentarer inaktiverade.