FRA-lagen – återremissen meningslös

Karl Sigfrid, som meddelat sina partikolleger i den moderata riksdagsgruppen att han tänkte följa sitt samvete och sin övertygelse och rösta nej till den s.k. FRA-lagen utsattes för kraftiga påtryckningar under riksdagsgruppens möte under torsdagen. Han ska nu vara utkvittad från riksdagen under omröstningen.

 

Fredrick Federley och Annie Johansson från centerpartiet fick till en återremiss till utskottet, tyvärr kommer det inte skjuta upp omröstningen i kammaren med mer än något dygn. Och tyvärr kommer det inte innebära att vi ska övervakas mindre när vi talar mobil eller IP-telefonerar, när vi SMSar, MMSar, e-mäjlar eller faxar, inte heller kommer vi följas mindre vad gäller vilka hemsidor vi besöker på nätet.

 

Återremissen kommer bara tillföra ytterligare kontrollmekanismer för att tillse att systemet inte kränker vår integritet, men systemet kommer givetvis kränka oss och vår integritet oavsett om informationen missbrukas eller ej, eftersom vi alla kommer att bli automatiskt elektroniskt kartlagda. Det är ju systemet av total övervakning som kränker integriteten. Om systemet eventuellt missbrukas kommer det bara bli kaka på kaka vad gäller integritetskränkningar.

 

Varför ska man lita på en grupp parlamentariker i en

övervakningskommitté när det varit uppenbart vilken press svenska

riksdagsledamöter kan utsättas för att ”tycka rätt” i viktiga

frågor?

Och vem tror att någon som varit kritisk till lagen likt Karl Sigfrid kommer att utses till att sitta i övervakningskommittén?

2 reaktion på “FRA-lagen – återremissen meningslös

 1. David

  Jag instämmer.

  Intuitivt och logiskt nog så inser nog de flesta att det som sker nu är ren kosmetik och ett försök att ta udden av den värsta kritiken.

  Det är också min högst personliga åsikt att det är ett förslag designat lika mycket för att erbjuda en möjlighet för de som tidigare ”var emot” förslaget (som Federley, Olsson och Karl Sigfrid) att kunna krypa ur sina åtaganden med lite, skenbar heder i behåll.

  Det jag inte för hela mitt liv kan begripa är hur man kan göra en sådan missräkning att först högljutt och stolt avisera att man är emot bara för att senare, utan att något är förändrat i sak, ställa sig på Ja-sägaranas sida och tillstyrka förslaget.

  Jag lägger inte min röst på Alliansen i kommande val

Kommentarer inaktiverade.