Iran: ”väst ska inte lägga sig i”

Den iranska regimen har under söndagen uttalat att vad som sker är västs fel och att väst inte ska lägga sig i. Som bekant stryper de mediaflödet både inom landet och för utländsk media.

Länder som anklagar utlandet för situationen i landet och stryper mediaflödet är regelmässigt länder som har egna hemmagjorda problem, bl.a. med sanningen. Bl.a. kallas demonstranterna i iransk media för terrorister.

Eftersom den Iranska regimen stryper informationen, tänkte jag motverka det.

CNN visade i natt flera brutala amatörfilmer från demonstrationerna, som lagts upp på YouTube, inifrån Iran. Eftersom CNN valde att visa dem efter varningar till föräldrar och känsliga personer så varnar jag också. I filmen härunder syns, enligt CNN, en kvinna som heter Neda blödande avlida av skottskador hon fick under protesterna mot regimen. 

Titta inte på filmen om ni är känsliga.

Om ni inte kan se filmen här ovan så klicka här.

Jag tycker väst lägger sig i för lite, alla människor ska kunna få leva i ett demokratiskt land där man får demonstrera utan att bli skjuten.

2 reaktion på “Iran: ”väst ska inte lägga sig i”

  1. Johan Lindahl

    ”Den iranska regimen har under söndagen uttalat att vad som sker är västs fel och att väst inte ska lägga sig i.”

    Och det utan att ens väst har lagt sig i. Obama gör och säger inget, EU gör och säger inget – eftersom de är rädda att det de säger skall leda till det som det redan har lett till…

    Den där Texas-gubben hade varit tydligare.

Kommentarer inaktiverade.