Konstfack – på Blocket

Pris: 13:- Typ: Antikt & Konst Plats: Hägersten/…
Unikt tillfälle att köpa nutida konst! Storslaget, dystopiskt och vackert. Drygt 2m höga och drygt en eu-pall i botten. Kan stå var för sig eller i relation till varann. Säljes pga av platsbrist men om du har, ta chansen! Hämtas på Konstfack vid telefonplan i Stockholm. För exakta mått eller innehållsförteckning, kontakta säljaren.

Blocketannonsen finns här.

Eventuellt blir det svårt att försörja sig på stora verk med ett säljpris på 13 kronor. Av bilden att döma torde metallens skrotvärde i konstverket överstiga det beloppet. Kanske läge att göra en arbitragevinst. Fast man läser inte på konstfack för att försörja sig utan för att vi andra ska försörja och sanera. Med tanke på att en kvadratmeter bostadsrätt kostar 52 500 kronor så är det inte konsten som är det dyra utan platsen.

Men jag har svårt att bli upprörd. Det sägs ju att konstens uppgift är att provocera och i så fall står det riktigt riktigt jävvla illa till med den svenska konsten. Ingen konst upprör mig, det enda som jag stör mig på är att så mycket av kulturen är offentligfinansierad, d.v.s. statligt kulturbidrag till infantila egocentrerade vuxna som inte vill försörja sig, men har nerverna på utsidan och behööööver kulturstödet för att kunna syssla med sin konst på heltid ändå.

Och jag vill bara för säkerhets skull tillägga att jag inte tycker att konst ska vara vacker eller uppbygglig. Jag är inte konservativ. Men i jag håller med kulturministern som kommenterade konstfackseleven som vandaliserade en tunnebanevagn och en tunnelbanestation i en sak- hoppas de får fast honom.

9 reaktion på “Konstfack – på Blocket

 1. Jonas V

  Det var nog bland det fulaste jag har sett. Vad skall det föreställa?
  T o m jag som inte är speciellt duglig konstnär skulle kunna göra samma sak. Det var inte mycket verkshöjd i det konstverket.

 2. Christian Rudolf

  Om du tar in den i lägenheten på visningen faller priset på lägenheten med 20%. Det måste du ta in i köpkalkylen också 😉

  Samtidigt får man ju ge konstnären en eloge, han försöker i alla fall försörja sig

 3. Patrik S

  Konst MÅSTE inte vara vacker eller uppbygglig. Men jag tycker att det är synd att det bidragsförsöjda konstetablissemanget tycks hysa uppfattningen att det är ESTETISKT FÖRBJUDET att skapa vacker eller uppbygglig konst.

  Men de kanske inte kan hanterket, och så rationaliserar de sitt misslyckande i efterhand.

 4. / Rolf

  Sannerligen en intressant debatt. De delar av entreprenörsskapet som lyckats definiera sin verksamhet som konst, har stora möjligheter att få sin verksamhet bidragsförsörjd. Synnerligen företagssamt… 😉

 5. Fytne Inläggsförfattare

  Miljövänlig avfuktare för vinden! (vilket krångligt namn),

  Kanske är det själva annonsen och vår interaktion som är konstverket vad vet jag. Men kul är det. Närstan så man blir sugen på att köpa för att få reda på om konstverken finns.

 6. / Rolf

  Marknadsföring är en konst även i Bloggosfären, idérikt, kul, företagssamt …
  Kul att kommersiella intressen hittat Din blogg för sin marknadsföring …
  Helt rätt är väl det enda man kan säga .. Eller hur, Fredrik?

 7. Fytne Inläggsförfattare

  Rolf,

  Jag skeev ju inlägget på eget initiativ. Men visst kan man se det så som du gör. Men jag sätter debatten först. Om sedan säljaren p.g.a. den uppmärksamhet annonsen fått här säljer skulpturterna till god förtjänst så är väl det i sin ordning. Så helt ok, men en sidosak för debatten.

  Och roligt. Och intressant.

  🙂

 8. Anders Rylander

  Att konstvetenskaperna har lämnat estetiken som enda värdegrund bakom sig framstår med all oönskad tydlighet. Postmodernistiska tider som dessa då nihilismen härskar implicerar värdelös konst av värdelösa konstnärer. Att då kräva att marknaden ska sörja för dess försörjning ter sig som skrattretande. Att som konstnär förvänta sig och efterfråga handel med livsbefrämjande människor för att livnära sig själva är lika bisarr aom att säga att…

  …A är A!

Kommentarer inaktiverade.