Lundby-Wedin har gjort som Stig Malm – delat ut feta fallskärmar…

3 december 1993 fick den dåvarande LO-ordföranden Stig Malm avgå efter att det avslöjats att han som styrelserepresentant beviljat feta fallskärmar till direktörerna i det fackägda byggbolaget BPA, Folksam och LO-media.

Nu har LOs nuvarande ordförande Wanka Lundby-Wedin gjort i stort sätt lika dant. Hon har ända sedan 1994 (året som började mindre än en månad efter att Stig Malm just avgått p.g.a. fallskärmsfrågan) suttit med i styrelsen för AMF och har således varit med och beviljat varenda gällande VD-ersättning i AMF. Notera speciellt att hon i AMF inte varit löntagarrepresentant i minoritet – utan en ägarrepresentant eftersom LO äger AMF tillsammans med Svenskt Näringsliv.

Jag är säker på att Wanja Lundby Wedin just nu önskar att hon inte gått ut och klagat så mycket på VD-löner, VD-pensioner, VD-bonusar och fallskärmar…

Jag ser fram emot mer medial underhållning varefter frågan fortsätter leva sitt eget liv i media  🙂

Fler som skrivit bra om detta är Lena Melin på Aftonbladet, Dick Erixon och Johan Ingerö.

2 reaktion på “Lundby-Wedin har gjort som Stig Malm – delat ut feta fallskärmar…

  1. Jonas V

    Dagens Industri sågar Wnaja Lundby-Weins förklaring att hon inte visste vad hon röstade ja till eftersom det står klart och tydligt i AMF:s årsredovisning. Kan hon verkligen sitta kvar nu?

  2. Pingback: fytne.nu » Blog Archive » Riksdagsdebatt om bonusar sänds i TV 26/3 kl. 12.00

Kommentarer inaktiverade.