Margareta Winberg dödade genusdebatten

Ann-Charlotte Marteus på den USA-liberala tidningen Expressen skriver i en ledarkrönika:

Det var en himla tur att Margareta Winberg hann smita in i historieböckerna mellan regeringarna Bildt och Reinfeldt. I annat fall hade Sverige inte varit världens jämställdaste land i dag. Aldrig i livet.

Citatet är inte rättvist för krönikan, men det är sant. Krönikan handlar om att det är tack vare det driv dåvarande jämställdhetsministern Margareta Winberg hade som vi är världens mest jämställda land. Hon pekar på hur den nuvarande regeringen fortsatt arbetet, men inte med samma driv som Winberg. Marteus beklagar att ”genusdebatten är närmast obefintlig”.

Tänk vilken fis i rymden debatten om boken om allas vår diskrimineringskultur blev. Håkan Eriksson och Jacob Rennerfelt skrev boken ”Folkhemmets balkanisering – diskrimineringskulturens baksida”

Jämställdhetsdebatten är inte jämlik förrän män kan delta utan att bli bemötta med härskartekniker.

Jag skulle säga att det är just tack vare Margareta Winbergs driv som genusdebatten nu är så svag. För Margareta Winberg och den dåvarande regeringen drev fram en helt besinningslös feministdebatt. En stundtals helt osaklig debatt med vettlösa beskyllningar och konspirationsteorier.

NärIreen von Wachenfeldt, ordförande för kvinnojourernas riksorganisation (Roks), som fick 7 miljoner av våra skattepengar av av Winberg sa att ”Män är djur”, ja då blev det bara för mycket. Jag slutade lyssna på bruset. Det är nämligen så vi fungerar som människor, när något känns helt orimligt då uppfattar vi det som irrelevant och bortser från det.

Winberg dödade feministdebatten den senaste gången genom att stödja paranoida idioter. Hon gjorde detta tillsammans med Gudrun Schyman, som höll det famösa Talibantalet 2002, där hon likställde de svenska männen med de kvinnoförtryckande Talibanerna i dåtidens Afghanistan.

Jag skulle ta feminister och genusdebatterande politiker på större allvar om de slutade tala om problemen i Sverige som om det vore sämst i hela världen här, samtidigt som det oftast är manliga högerpolitiker som inte agerar värderelativister mot kvinnoförtryckande diktaturer i världen.

En reaktion på “Margareta Winberg dödade genusdebatten

  1. Johan

    Samtidigt fortsätter genusvansinnet med ökat fart i de akademiska regionerna och inom offentlig sektor. Tanja Bergqvist skriver vanisnningt underhållande om vansinnet.

    tanjabergkvist.wordpress.com

    Att debatten är nästan död kanske snarare beror på att genushysterikerna har vunnit kampen över idéerna? Vad som återstår är det praktiska införandet i form av kvotering till bolagsstyrelser och så vidare…

    I övrigt håller jag med.

Kommentarer inaktiverade.