Nationaldag i bananmonarkin

Jag älskar Sverige, speciellt när jag som under nationaldagen kan ta min lilla segelbåt och bege mig ut i ytterskärgården till ön där båtklubben har en vedeldad bastu. Jag älskar verkligen Sverige.

Men nationaldagen… den sitter lika naturligt som en plastskjorta. Det är statens konstruerade nationaldag. Den ger mig inget mer än en dag ledigt. Den riktiga nationaldagen, då vi spontant firar Sverige, det är midsommarafton. Något svenskare finns inte.

Det enda jag gjorde för att uppmärksamma nationaldagen var att jag och min gode vän skålade för republiken Sverige till sillen där ute på ön i skärgården.

Eddie Meduza skrev en sång som hette Sverige, den är lagom i bananmonarkin Sverige; http://www.youtube.com/watch?v=0KF6QuvTdDk

Och kom ihåg – jag älskar Sverige!

En reaktion på “Nationaldag i bananmonarkin

  1. Marcus i Förse

    Visst är det åthelvete med statligt heilande å Sveriges vägnar, men det verkar litet fegt att helt oprovocerat bedyra kärleken till Sverige. Två gånger! Det har väl inte med saken att göra?! /Marcus i Förse

    Och kom ihåg – jag älskar Fytne!

Kommentarer inaktiverade.