”Storebror mår bäst av att inte veta allt”

Bloggaren henrik-alexandersson.se skriver i dag i gammelmedia om att socialdemokraterna vill förbjuda anonymt bloggande. Läs debattartikeln här.

Jag blir helt matt.

I förlängningen är frågan om anonyma insändare i tidningarna ska tillåtas. Ja kanske ska man ha individuella demonstrationstillstånd också, så att staten får lite bättre koll på oss? I bland ska man demonstrera, t.ex. på 1 maj och när det är dags att hata USA och i bland ska man inte demonstrera, t.ex. 4 oktober 1983. Bäst man ser till att det inte går att uttrycka sig anonymt. Och valhemligheten, vad ska vi med den till? Den som har rent mjöl i påsen…

3 reaktion på “”Storebror mår bäst av att inte veta allt”

  1. Kusin Anna B

    Nej, det är väl jättebra om människor kan uttrycka åsikter anonymt. Jag önskar att jag hade den möjligheten. Däremot tycker jag inte att man ska sparka på människor anonymt, men det är nog inte det du menar. Och eftersom du pratar om skenhelighet, så kan vi ju alltid prata om dubbelmoral också. Det kändes som om jag snubblade över sån i somras, bland en och annan FRA-motståndare.

  2. Fytne Inläggsförfattare

    Helt riktigt så ska inte sparka på mäniskor, varken anonymt eller på annat sätt. Men man ska kunna kritisera offentliga personer, makthavare och samhället i stort. Och om man vill ska man kunna göra detta anonymt. Jag tror vi har en samsyn på detta.

Kommentarer inaktiverade.