Vänsterbråk :-)

Kommunisten Åsa Linderborg, biträdande chefen för Aftonbladets kultursidor, som jag skrev om i går i en bloggpost för att hon tyckte att motståndet i Irak var bra (Läs om det här.), har nu hamnat i ett offentligt gräl med den gamle vänsterjournalisten Janne Josefsson på Debatt i SvT.

Josefsson ville ha med Linderborg i Debatt och började med att skicka följande mäjl när hon vägrade tala med Josefsson i telefon:

Till: Åsa Linderborg
Från: Janne Josefsson
Datum: 2008-10-08 12:06

Ärende:

Åsa,
Hörde av en kollega att du inte fann det värt att debattera din inställning till RAF: Din artikel var en bokrecension etc…
Du avgör själv givetvis. Men kan du inte ringa mig så jag får förklara hur vi tänker lägga upp debatten om ”användandet av våld i en politisk kamp”?

Två citat från din artikel är kontroversiella: 1) ” …förljuget är påståendet att det var RAF:s metoder Förbundsrepubliken tvingades sätta stopp för. Det var idéerna man ville döda”.
2)”Frågan är kanske inte varför UM gick över gränsen – och var går gränsen? – utan att inte fler tar steget från protest till motstånd.”

Det är väl ändå legitimt och relevant att ställa frågona till dig?

Bästa hälsning

Janne Josefsson

Detta har lett till debatt om debatten på Aftonbladets kultursida och i sin tur till att Josefssons hela korrespondans lagst upp till allmän beskådan på SvTs hemsida. Läs detta vänsterbråk här.

Missa inte.