Vänsterröster om ”Vanjagate”

Jonas Morian, f.d. orförande i den socialdemokratiska pressklubben (ober.) skriver:

”…om Wanja Lundby-Wedin och Mona Sahlin med trovärdighet ska kunna uttala sig om höga löner framöver så bör nog retoriken ses över en smula. Kanske borde man inse, och även öppet tala om, att det stora samhällsproblemet inte är att några få tjänar mycket – utan att så många har så lite?”

Den mer utrerade vänsterbloggaren Jinge skriver i kväll på sin blogg att:

”Ikväll så har jag tittat på nyhetssändningarna på webben och kan konstatera att Wanja Lundby-Wedin har ett massivt motstånd bland sina gräsrötter. Både på mötena med medlemmar i Stockholm och i Umeå så fick hon motta rejäl kritik och tanken på att hon ska tala 1:a Maj ter sig som ett utslag av sjuk humor.”

Den extremt partilojale riksdagsmannen Monica Green skriver på sin blogg:

Jag är imponerad över att Wanja Lunby Wedin stod emot och fick förbunden med sig. Jag är lättad över att hon inte fick bära hela ansvaret för att den kapitalistiska girigheten som ätit sig in från privata bolag till AMF och delar av arbetarrörelsen. Nu väntar ett gigantiskt arbete med att återfå förtroendet efter alla turer.

Och jag ser fram emot att få höra Wanjas första majtal, det ska bli mycket intressant

Den socialdemokratiska nättidningen Dagens Arena skriver:

Wanja Lundby-Wedin har fått klä skott för ett sjukt system, där verkställande direktörer mer eller mindre sätter sina egna löner och bonusar och där bolagsstyrelser är svaga och oinsatta. Hon har symboliserat en arbetarrörelse som inte använder sina styrelseposter till att protestera mot det sjuka systemet.

Man kan ju tycka att den som tycker att ägarstyrningen är svag borde fundera i det kloka i att instititionalisera allt ägande genom återinförd förmögenhetsskat, högre skatt på svenska ägare än utländska (och därmed oftast i praktiken institutionella) ägare. Ja själva idén om att vi inte ska spara själva utan lita på offentligt sparande i olika former borde vi fundera på.

För hur kommer det sig att företag som inte är institutionellt ägda inte heller råkar ut för att direktörerna skor sig? IKEA, H&M, Alfa Laval t.ex.

Och till sist, varför framställs det som ett svenskt samhällsproblem när LO och socialdemokraterna har problem?

En reaktion på “Vänsterröster om ”Vanjagate”

  1. bob

    De LO- Bossar och S-Politrucker som mot medlemmarnas uttryckliga onskan ser till att bade Mona Sahlin och Wanja sitter kvar trots att ingen vill ha dem kommer inom kort att aterkomma till medlemmarna och tala om hur de skall rosta i EU valet.
    Det ar avdankade politiker och gelikar som politruckerna placerat pa de valbara platserna som kommer att ge dem 145 000 kr i manaden efter skatt. Detta ar ocksa en form av ofortjant pension och bonus och som en protest och for att visa sitt missnoje skall man inte rosta pa dem.
    Darigenom ar det latt for varje person att gora sin rost hord och politrucker och forbundordforandena har ocksa bara en rost och kan inte radda dem .

    BOJKOTTA EU- VALET sa att parasiterna inte kommer in

Kommentarer inaktiverade.