Vänstern pratet och logiken

Det är ju ingen nyhet att det intas märkliga positioner av den svenska vänstern vad gäller världspolitiken. Det enda systemet man kan se är att de hatar USA, men eftersom USA inte agerar mekaniskt logiskt så blir den som gnäller på allt USA gör inte heller så principfast eller logisk.

Bloggaren Johan Ingerö tar upp tar upp två exempel på detta.

Först om hur Katrine Keilos på Aftonbladet tycker att något borde göras för att stoppa de omänskliga vidrigheterna i östra Kongo samtidigt som det klagats på interventionistisk politik i riktning mot demokrati i andra länder i åratal. Läs den bloggposten här.

Sedan om hur motståndarna mot ”ockupationen” i Irak prisats av bl.a. vänsterdebattören och biträdande chefen för Aftonbladets kultursidor Åsa Linderborg och hur stolta de måste vara när det kommer fram att kvinnliga självmordsbombare rekryteras genom att först våldtas at motståndsrörelsens ”heliga krigare” för att sedan få rådet att bli själmordsbombare och via det martyrskap som det ger slippa skammen som dessa religiösa våldtäktsmän tycker att deras offer annars bär på. Måste kännas riktigt riktigt bra att berömma sådant motstånd mot ”USA” och den begynnande demokratin i Irak för en feminist som Lindeborg. Läs den bloggposten här.

Det är som vanligt med Aftonbladet, ledarsiden och kultursidan är full av luftpastejer, ologiska analyser och medvetna missförstånd. Den enda röda tråden är USA-hatet.

En reaktion på “Vänstern pratet och logiken

  1. Pingback: fytne.nu » Blog Archive » Vänsterbråk :-)

Kommentarer inaktiverade.