Vem var offret när Kleerup tog kokain?

Om det inte finns något offer…

…hur kan man då bli dömd att betala 500 kronor till brottsofferfonden?

Artisten Andreas Kleerup har erkänt att han hade tagit knark. Han blev tagen av polisen vid Grammisgalan 7 januari i år, och för sitt erkända ”knarkande” blev han fälld i domstol för ringa narkotikabrott. Han blev dömd till dagsböter, som i hans fall summerar till 9000 kronor och utöver detta ska han även betala 500 kronor till brottsofferfonden.

Hur knäppt är inte det? Vem var offret när Kleerup drog i sig kokain? Han har inte misshandlat någon, han har inte tvingat i någon annan ”knark”, han har inte sålt ”knark”, han har inte stulit något, han har inte rånat någon – tja Kleerup har faktiskt inte skadat någon annan människa det minsta.

Kleerup verkar faktisk vara en riktigt bra samhällsmedborgare. Han har t.ex. skänkt sina royalties  från nedladdningar av låten ”With Every Heartbeat” till Hjärt-Lungfonden. Vi andra Svenskar tackar via våra demokratiskt styrda och finansierade lagar, polis och domstolar med att döma honom till 9500 kronor i böter för att han ”knarkat”. För det är vi andra som gett oss på Kleerup via dessa våra ombud. Dock inte med mitt stöd, men väl med min finansiering såklart…

Narkotikapolitiken är bara så knäpp. Det är så att man vill börja ”knarka” i ren protest, fast den här veckan räcker det med att snusa för att protestera mot dumheter. Ni kanske kommer ihåg att kristdemokraternas förstanamn I det stundande Europaparlamentsvalet, Ella Bohlin, vill förbjuda snus i Sverige.

2 reaktion på “Vem var offret när Kleerup tog kokain?

 1. MrHama

  Om det var kokain så kan man alltid ringa till mexico och fråga hur kokainet påverkar deras land och se att det fins offer när man tar kokain. För cannabis så är det inte alls lika säkert att det finns något offer…

  Ang. förbjudning av snus; det är fortfarande delade meningar om hurvida det är skadligt eller ej till skillnad mot rökning som i allra högsta grad bör förbjudas. snus är ju ett väldigt bra sätt att för de som vill att få i sig stora mängder nikotin, på ett relativt harmlöst vis

 2. Fytne Inläggsförfattare

  MrHama,

  Du har inte funderat på om det är det amerikanska ”war on drugs” som orsakar eländet?

  Och du har inte funderat på hurvida det är lämpligt att förbjuda rökning av samma skäl? Vill du ge den organiserade brottsligheten förtjänsterna från cigarettmarknaden?

  Varför anser du dig ha rätt att bestämma att vuxna myndiga människor inte skå få röka cigaretter för sina egenhändigt ihoptjänade pengar. Ska allt farligt förbjudas? Har du någon princip för din åsikt, eller är det bara tyckande?

Kommentarer inaktiverade.