Fyra borgerliga riksdagsledamöter behövs för att stoppa övervakningslagen

Den 17 juni ska riksdagen rösta om den så kallade FRA-lagen (Försvarets Radioanstalt). Den innebär att FRA ska börja övervaka allt du gör på nätet och att alla dina telefonsamtal kommer att avlyssnas. Utan misstanke om brott. Om det passerar gränsen. Och som bekant kan e-mäjl mellan människor i samma by gå via en server utomlands.

För att stoppa lagen krävs att fyra borgerliga ledamöter bryter partilinjen. Varför inte en från varje alliansparti?

En annons är i dag publiserad på sidan tre i Dagens Nyheter där fyra borgerliga riksdagsledamöter efterlyses. Det finns en hemsida om detta här.

Det kan ju vara på plats att säga att lagen först lades fram i en version med ännu mindre kontroll på FRA redan av Thomas  Bodström och den socialdemokratiska regeringen. Nu i opposition är de tydligen emot. Jag vet inte vad som hänt som gör att de nu är emot den lag de tidigare själva lade fram, men hur som helst är jag tacksam för att de ändrat sig, även om det är av taktiska och populistiska skäl.

En reaktion på “Fyra borgerliga riksdagsledamöter behövs för att stoppa övervakningslagen

  1. Marcus i Förse

    Det är märkligt att tänkande människor helt plötsligt tappar ryggraden bara för att de blir folkvalda. Det borde vara tvärtom. I dessa fall är märkligt nog vänstern och miljöpartisterna de mest pålitliga. Såssarna och moderaterna kan om dom vill. Ibland. KD och folkpartisterna är också pålitliga i den mening att de alltid tycker fel i dessa frågor. Som sagt; alla som känner en borgerlig riksdagsledamot sätt press. Eller som en klok man sa en gång: ”man får tycka sådär, men det skall fan ta mig inte vara socialt gratis” /Marcus i Förse

Kommentarer inaktiverade.