Inför FRA-lagen – se filmen Enemy of the state

Inför nästa veckas omröstning om den sk FRA-lagen så vill jag rekommendera bloggens läsare att se filmen Enemy of the state.

Den handlar om hur staten, eller snarare statliga tjänstemän, missbrukar sin makt i ett en intrig kring en lag om utökade befogenheter för staten att övervaka folket.

Den är en relevant tankeväckare inför riksdagens omröstning om FRA-lagen den 17 juni, men framför allt är det en riktigt gastkramande tät och spännande actionrulle. Och den gjordes tre år innan 9/11 2001 och Patriot Act. Se den!

Filmen finns i de flesta videobutiker samt här på nätet.

5 reaktion på “Inför FRA-lagen – se filmen Enemy of the state

 1. Marcus i Fösse

  Läs Processen istället. Ett Europeiskt perspektiv på samma tema fast i original och bättre och roligare. Nu är ju inte Holywood representativt för USA:s post 9-11 politik, men ändå.

 2. Fytne Inläggsförfattare

  Man ska läsa Processen också. Jag har halva kvar. Men den handlar om rättslöshet och anonym makt, Enemy of the state handlar just om övervakningslagstiftning av folket och hur tekniken kan missbrukas.

 3. Marcus i Fösse

  Jag skall se filmen. Skall ladda ned den, men inte sprida den vidare! 😉

 4. Erik P

  Eller varför inte skicka ”Mr. Smith Goes to Washington” till din riksdagsman?

  Om ni inte minns, så handlar det om en idealistisk senator som inte känner till det politiska rävspelet. Efter att ha råkat i konflikt med korrupta intressen får han resten av senaten emot sig, och alla medier i hela Montana. Finalen är en lång och oerhört spännande (jo!) filibuster. Kanske något för Federley inför hans tal på tisdag?

Kommentarer inaktiverade.