Missförhållanden på – KOMMUNALT – äldreboende

Är det någon som tror att vår neutrala och oberoende nyhetsredaktioner på public service i radio och teve hade missat att tydligt påpeka att det var ett ”privat” och ”vinstdrivande” ”aktiebolag” om det nu inte var som det var, d.v.s att Bäckagårds äldreboende i Halmstad är ett kommunalt drivet äldreboende.

Ekot raportrar förbiser givetvis ägandeförhållandet helt nu när det inte är privat, de skriver kort och gott: ”Flera missförhållanden på äldreboende”. Länk till Ekots nyhet här.

Alla missförhållanden ska givetvis tas upp, granskas, gås igenom, ansvar kartläggas och förhållandena rättas till – varhelst de förekommer. Världen och människorna är inte perfekta så det kommer altid finnas saker att förbättra. Men är det inte märkligt att när ägaren är privat då anses det vara orsaken till problemet, men när ägaren är offentlig, d.v.s. som i det här fallet kommunal, då anses ägarförhållandena irrelevanta. Så irrelevanta så att de över huvud taget inte ens nämns i hela inslaget. Man får ta reda på det själv.

Och vi har public service för att vi ska kunna få neutral och saklig rapportering? Well…

Vi får väl vara glada för att problemen i offentlig sektor tas upp och inte sopas under mattan som i diktaturer. Alltid något. Man är ju van vid att vara glad åt det lilla när det gäller public service i Sverige.