Obama: ”I screwed up”

Det är lätt att vara för höjda skatter om man inte tänker betala dem själv. I samtliga tre fall i karikatyren ovan så handlar det om att de inte betalt skatten. Och de skulle samtliga ingått i ”den mest moraliska” regeringen.

3 reaktion på “Obama: ”I screwed up”

 1. Jonas V

  Inte heller har det kommit till någon change vad gäller samarbetsklimatet iWashington heller.
  Ondrar f ö om liberaler som hoppades på Obamam ångrar sig nu.

 2. Lars-Erik Bengtsson

  Ja, Obama fick något av Reinfeldts problem vid sin regeringsbildning. Naturligt tycker jag, man kan inte få upp allt till ytan omedelbart. Båda regeringsbildarna hanterade emellertid problemen högst anständigt med ett plus för Obama som lyckades städa i förtid.

 3. Fytne Inläggsförfattare

  Lars,

  Parallellen är uppenbar. Och, tror jag, på sikt betydelselös. Men det är klart att den som talar öm högre moral och högre skatter gärna kan få äta upp det om moralen visar sig lägre och skatterna obetalda bland de utvalda.

  Det som förvånar mig är att de inte hade kollats upp innan de blev nominerade. Och att de inte hade självinsikt nog att tacka nej. Men vi kanske ska bjudas på denna typ av politisk underhållning då och då. Hypokrater ska nagelfaras varhelst de finns. Ju förr dess bättre.

  I grunden tror jag inte Obama är ansvarig för mer än att hans organisation inte såg till att ha koll, men det är han ansvarig för. Mest ansvariga är givetvis de som inte betalat sina skatter, samtidigt som de ställt upp på Obamas tal om höjda skatter för de rikaste under valet.

Kommentarer inaktiverade.