Folkpartiledaren kritisk till FN

Tänk att man skulle få uppleva den dagen då en partiledare för folkpartiet är kritiskt mot FN. Men det har hänt. Jan Björklund kritiserar att diktaturerna tillåts dominera och förstöra arbetet för yttrandefrihet.

…frågan huruvida yttrandefriheten ska begränsas när det gäller kritik av religioner diskuteras just nu på fullt allvar av världens ledare – bl a inför den stora FN-konferensen i Geneve i slutet av april. Islamska länder driver på för att religionskritik, t ex i medier, ska förbjudas.

/—/

Det vore förfärligt om FN användes för att fördöma mänskliga rättigheter och för att flytta fram positionerna för militant islamism. Men ännu mer förfärligt vore att världens demokratier blev delaktiga i ett sådant spektakel.

Det är rätt att förhandla så länge man tror på framgång. Om konferensen däremot till slut återigen urartar, blir det förstås omöjligt för både Sverige och EU att sitta med som alibi.

I en sådan situation är det i varje fall folkpartiets uppfattning att Sverige ska hoppa av konferensen.

Läs Jan Björklunds uttalande ”Beredskap att hoppa av FN-konferens – Människors rättigheter viktigare än religioners” här.
Vad säger övriga alliansen om denna inställning?
Och vad säger partierna i den röd-röd-gröna röran?