Danska (s): ”mer knark och mindre sex”

Jag kanske inte har någon framtid som rubriksättare för kvällspressens löpsedlar, men det händer saker i de danska socialdemokraterna.

I veckan har socialdemokraterna i Köpenhamn föreslagit legalisering av hasch (något som moderpartiet inte gillade). Och på riksplanet har de nu, efter en jämn debatt kommit fram till att det ska bli förbjudet att köpa sex som i Sverige.

Mer knark och mindre sex således.

Att ett parti ens kan diskutera dessa frågor på ett nyktert sätt är imponerade. Samma vecka dessutom. Lite spretande kan man tycka, men låt gå för det.

Själv tycker jag ju att både knark och sexköp ska vara tillåtet. Det är missbruk och trafficking vi ska ta itu med.

Jag är nyfiken på vad de svenska socialdemokraterna tycker om sitt systerpartis resonemeng. Jag antar att de talas vid löpande.

2 reaktion på “Danska (s): ”mer knark och mindre sex”

  1. Per Kjellén

    När det gäller knark så hoppas jag att alla politiska partier skall sluta att se till sin lilla hemmamarknad.

    Problemet med narkotika är att den är kriminaliserad internationellt. Förutom knarkmaffians personliga vinster så är narkotikan finansiering bakom mycket elände – bl a att reguljära stater som Afghanistan, Burma, Colombia inte kan upprätthålla lag och ordning inom sina territorier. Denna oordning sprids till t.ex. Mexico.

    Det finns också röster som påstår att många stater, Sverige undantaget, fått se sin polis och sitt rättsväsende korrumperat.

    Första linjen mot knarkmaffian måste gå internationellt – genom legalisering. Därefter får vi ta hand om de lokala problemen.

Kommentarer inaktiverade.